h

Huurders laat je niet uitmelken!

15 januari 2013

Huurders laat je niet uitmelken!

De VVD en de PvdA hebben in een rap tempo flink wat plannetjes bedacht voor Nederland. “We gaan het allemaal voelen in onze portemonnee” is de bootschap! Maar hoe oneerlijk kun je het maken! De koopsector lijkt aangepakt te worden maar door de verlaging van de overdrachtsbelasting en de teruggave via de belasting zal er voor de kopers 1,6 miljard bij komen. De huursector echter word genadeloos aangepakt en de huurder zijn de klos!

De corporaties moeten buiten de opgelegde vennootschapsbelasting en het mee betalen aan de huurtoeslag, 2 miljard extra per jaar gaan afdragen aan het rijk. En de huurders dreigen de klos te worden!
De corporaties kunnen het geld niet missen, het is geld van de huurders bedoeld voor nieuwbouw en voor de broodnodige renovatie en energiezuinige maatregelen. Maar daar is iets op bedacht door deze 2 partijen. De huren zullen voortaan niet meer bepaald worden door het puntensysteem maar afhangen van de WOZ waarde, de huur mag stijgen tot 4,5 procent van de waarde van het huis. Sommige huurders zouden per jaar zelfs 9% meer moeten gaan betalen.
Sociale woningbouw wordt daarmee de melkkoe van dit kabinet. Het gevolg is dat de huren zullen exploderen en de corporaties stoppen met bouwen en renoveren. Zayas heeft alle nieuwbouwplannen al stop gezet.
De SP doet daarom een oproep aan alle huurders en bewonerscomités om bij BrabantWonen, Zayas, De Kleine Meierij en het SHP na te gaan wat dit betekent voor hun huur, de geplande renovaties en onderhoud. Dreigen door de plannen van het rijk de huren flink te stijgen of gaat het energie zuinig maken van uw huis niet door, meld dit dan bij de SP. Maakt u zich zorgen of heeft u andere vragen over het asociaal inpikken van huurders geld door dit kabinet bel dan met: Patty Hamerslag, Volksvertegenwoordiger van de SP, op telefoon nummer 073-8508520 / 06-49315318 of mail naar phamerslag@tomaatnet.nl
Wacht niet af tot het zover is,…samen staan we sterker!

Oproep aan bezorgde huurders! De huurder aan het woord
Zoals blijkt uit de schriftelijke vragen die door ons gesteld zijn ( artikel 8 december 2012 ) en mijn voorgaande bijdrage aan de TerPlekke van januari,
is er veel gaande in huurdersland. De voorgenomen bezuinigingen dreigen direct uit de portemonnee van de huurder te komen.
Om de 2,2 miljard die de corporaties aan het rijk af moeten dragen te bekostigen is de huurders straks gemiddeld € 75,- per maand meer kwijt aan huur.
Het reguliere onderhoud, renovatie en nieuwbouw zullen tot een dieptepunt dalen met alle gevolgen van dien voor de werkgelegenheid en de economie.
In navolging van de succesvolle reeds eerder gepubliceerde rapporten zoals bijvoorbeeld; “Gevangenispersoneel aan het woord”, ”De zorgverlener aan het woord”
“De agent aan het woord” is het nu tijd om het woord te geven aan de huurders van de ruim 3,4 miljoen huurhuizen in Nederland.
Doel is het kabinetsbeleid in kaart brengen in een publicatie ‘De huurder aan het woord’.
Wat betekenen de radicale huurverhogingen voor uw portemonnee en de staat van uw huurhuis?
Wij vragen u daarom om mee te doen met onderstaande enquête. Invullen van de vragen zal u ongeveer 10 minuten tijd kosten,
zoek u van te voren even op wat uw starthuur en huidige huur bedragen.
http://www.sp.nl/vragenlijst/index.php?sid=11683
Meer informatie over de voorgenomen plannen en de gevolgen kunt u vinden op http://www.sp.nl/huren

Hartelijk dank voor uw medewerking!!
Patty Hamerslag
Volksvertegenwoordiger SP Den Bosch

U bent hier