h

Compensatie voor de verlaging alleenstaande-ouderkorting

7 januari 2009

Compensatie voor de verlaging alleenstaande-ouderkorting

Met ingang van 1 januari 2009 heeft het kabinet de alleenstaande-ouderkorting verlaagd. Deze alleen-staande-ouderkorting was in 2008 € 1.459,00 en is verlaagd naar € 902,00 Dit heeft tot gevolg dat éénoudergezinnen per maand er door deze fiscale maatregel relatief fors op achteruit kunnen gaan.

Voor éénoudergezinnen in de bijstand is de last wel extra zwaar: voor hen kan enkele tientjes per maand minder, betekenen dat men het hoofd niet langer boven water weet te houden.

De SP is van mening dat de Gemeente haar rol in het kader van de armoedebestrijding moet waarmaken en dit “gat” zou dienen te repareren.

Immers, de gemeente ’s-Hertogenbosch heeft het armoedebeleid hoog in het vaandel staan, gaat er prat op hierop maatregelen te willen nemen en kan bij deze de daad bij het woord voeren door deze alleenstaande gezinnen in de bijstand te compenseren.

Gezien bovenstaande heeft de SP de navolgende vragen:

  1. Is het College het met de SP eens dat de eenoudergezinnen in de bijstand door verlaging van de alleenstaande-ouderkorting het financieel (nog) moeilijker zullen krijgen?

  2. Zo ja, is het College voornemens deze groep financieel te compenseren en zo ja op welke wijze?

  3. Zo nee, waarom niet?

U bent hier