h

Maandelijkse blog van Bram Roovers

Wat gebeurd er landelijk en lokaal? Met welke dingen zijn de mensen van SP Den Bosch bezig? Maandelijks deelt voorzitter Bram informatie, zijn mening of  publieke opinies over verschillende maatsschappelijke onderwerpen.

28 november 2017

Van de voorzitter

Voor elkaar

Lees verder
7 oktober 2017

VAN DE VOORZITSTER

AANDACHT VOOR WAAR HET WERKELIJK OM GAAT

Lees verder
10 juni 2017

Aan tafel!

Zo net na de verkiezingen, midden in de formatie zijn altijd al een paar pittige maanden in de politiek. Net voor de uitslag definitief was werd er door iedereen al geteld, welke partijen kunnen samen en hebben dan een meerderheid, wie gaat de formatie gesprekken voor? Welke kant gaat het dan op en wat kan iedereen inleveren en binnenhalen? Maar nu is het voor ons als SP wel een hele bijzondere tijd en daardoor voor mij persoonlijk ook. Ik werk voor de SP en als voorzitter ben je veel in gesprek met allerlei mensen binnen de partij en daar buiten. Juist toen de gesprekken met GroenLinks mislukt waren werd de druk op ons enorm opgevoerd, in de media maar ook op ons persoonlijk. Emile heeft het tot in den treuren moeten herhalen, “Met de VVD gaan wij niet aan tafel”.

Lees verder
5 mei 2017

Van de voorzitster: Het is kinderlijk simpel (mei 2017)

‘Het is kinderlijk simpel. Geef een groep mensen het gevoel dat er iets van ze afgenomen wordt en je hebt een gezamenlijke vijand.’ Deze zin bleef afgelopen maand veelvuldig door mijn hoofd spoken. Het zinnetje werd uitgesproken bij een uitzending van Pauw waar een presentator van BNN aan het woord was over het experimentele programma “Dat wordt oorlog”. Door mensen te verdelen in twee groepen en ze via mollen, listen en manipulatie te voeden met onbegrip en weerzin tegen elkaar. Het experiment is dusdanig uit de hand gelopen dat er ingegrepen moest worden, ze zijn gestopt. Een aanrader voor iedereen om eens te kijken wat daar gebeurt. Zo moeilijk is het niet en dat je het op een gegeven moment niet meer in de hand hebt blijkt ook maar weer eens. BNN heeft al eerder een heel interessant experiment uitgevoerd, ‘Het grote racisme experiment’. Juist wanneer je nu denkt “Patty, dat ben ik niet en zal ik nooit worden”. Juist dan is het goed om hier eens naar te kijken.

Lees verder
2 maart 2017

SP Den Bosch: Trots op de moderne Robin Hood!

Zo net voor de verkiezingen van 15 maart is het een turbulente maar ook super mooie tijd. Wat ben ik trots op al die actieve SP’ers die door heel het land bezig zijn om ons verhaal te vertellen. Al die mensen die in deze tijd iedere vrije minuut besteden aan onze club.

Lees verder
6 februari 2017

Alle handen werken samen: Pak de Macht.

De verkiezingen zijn in aantocht! 15 maart zal Nederland weer naar de stembus gaan en na het afbraakbeleid van de afgelopen decennia is het hoog tijd dat er weer geïnvesteerd gaat worden in de mensen! De marktwerking, het neoliberale gedachtegoed, de financiële crisis, de,opkomst van het rechts extremisme, de afbraak van onze zorg, de
pensioenen en sociale zekerheid, de stijgende huren en het alsmaar uitdijende Europa. Dat we ons niet laten verdelen op basis van leeftijd, achtergrond, geloof, geaardheid of gezondheid. Geen rassenstrijd maar een klassenstrijd!

Lees verder
7 december 2016

SP Den Bosch: Van de voorzitster december 2016

Foto: SP

Zo aan de vooravond van de feestdagen en het nieuwe jaar wilde ik jullie eigenlijk niet gaan lastigvallen. Ik was aan het nadenken over het onderwerp van deze van de voorzitster, pfff wat een trieste bedoening!  

Lees verder
25 november 2016

Ongelijkheid, daar kunnen we veel aan doen!

Foto: SP

Wat een heftig maandje vol met belangrijk nieuws en opvallende acties. Om te beginnen bij Prinsjesdag en de algemene beschouwingen. Wat een goed nieuws show was dat zeg! Het gaat weer beter met de economie dus we gaan er allemaal weer wat op vooruit, dat hebben we wel verdiend want we hebben allemaal al die jaren flink ingeleverd. Allemaal zeg je? Nou nee, juist deze maand heeft de SP ook bekeken hoe het nu daarmee gegaan is.

Lees verder
9 september 2016

Voorzitster aan het woord - Van loze beloften en welgemeend excuus tot tijd voor de SP

Foto: Rubenl.nl / Rubenl

Het zal jullie allemaal niet ontgaan zijn. Net na de zomer vakantie is het verkiezingsgeweld dan toch losgebarsten. Van Groen Links met hun vergeet trucje en troef Jesse Klaver, tot en met de CDA met de afslag naar links. De afslag die ze de afgelopen decennia niet hebben weten te vinden. De PVV met hun A-4tje vol vreemdelingen haat en plannen waar Wilders in het verleden juist tegen heeft gestemd. Maar ook Samson en Rutte met hun welgemeende excuus. Allemaal hebben ze iets goed te maken met de kiezer.

Lees verder
8 juni 2016

Voorzitster aan het woord - Waar is de PvdA gebleven?

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Toen minister Blok met instemming van de PvdA enkele jaren geleden de deur openzette voor enorme huurverhogingen was één van de eerste dingen die ik dacht 'duurdere huren betekent dat er meer huurtoeslag nodig zal zijn, logisch'.

Lees verder

Pagina's

U bent hier