h

SP Den Bosch steunt acties politiebonden en ambulancepersoneel

19 augustus 2015

SP Den Bosch steunt acties politiebonden en ambulancepersoneel

Foto: SP

Op dit moment voeren de politiebonden en ambulancepersoneel actie voor een betere CAO. Op verschillende plaatsen in het land gaan afdelingen van de SP op bezoek bij de politie. Zo wil de SP de politieagenten in heel het land een hart onder de riem steken, en steun uitspreken voor de acties.

De SP Den Bosch bracht dinsdag 18 augustus actie ondersteunende bezoeken aan de politiebureaus en de ambulancepost in Den Bosch, waarbij een taart overhandigt als met de tekst: “SP steunt jullie actie voor een beter CAO”. “De politie verdient echt beter! Met onregelmatige diensten, soms gevaarlijk werk, vaak verbaal geweld, staan zij er toch om voor ons de veiligheid in het land te bewaken. We krijgen wekelijks wel een loonstrookje onder ogen en dat is niet om over naar huis te schrijven. De laatste jaren is het loon nauwelijks gestegen, maar is alles wel veel duurder geworden. Tijd dus voor een inhaalslag!”.

Na de zomer wordt er in de Tweede Kamer gesproken over de vraag of de ambulancezorg publiek of privaat georganiseerd moet worden. De Tweede Kamerfractie van de SP wil weten wat ze zelf zouden kiezen.
Gewoon je pauzes houden, geen overuren meer en geen extra diensten draaien, dat is waarmee het personeel wil laten zien hoeveel ze waard zijn. “We doen zoveel extra, daar moeten we ook voor beloond worden:” Hetzelfde loon als medewerkers in het ziekenhuis, betere regelingen voor onregelmatigheid en geen nachtdiensten meer als je ouder bent.

Reactie toevoegen

U bent hier