h

SP Den Bosch steunt actievoerders van Sociale werkplaats Weener XL

26 juni 2015

SP Den Bosch steunt actievoerders van Sociale werkplaats Weener XL

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Vandaag 26 juni heeft SP Den Bosch samen met de FNV actie gevoerd bij de poort van Weeneer XL. Door bezuinigingen op de sociale werkvoorziening staat de werkgelegenheid onder druk.

Grote zorgen 

Men maakt zich hierover grote zorgen, want door hun arbeidsbeperking wordt het heel moeilijk om en nieuwe baan te vinden. Daarnaast zijn de lonen al jaren niet meer verhoogd, waardoor het steeds moeilijker wordt om rond te komen. Zij willen hierover afspraken maken in een nieuwe CAO. Maar de werkgevers (de gemeenten) weigeren dat al anderhalf jaar. Daarom de actie van de FNV: voor werkzekerheid en koopkracht.

Volwaardige loon 

In Nederland verdienen volwaardige werknemers een volwaardig CAO. De mensen in de sociale werkvoorziening dus ook. Wij als SP steunen de mensen in de sociale werkvoorziening.

Motie door SP Den Bosch

In de commissie vergadering van 1 juni jl. heeft de SP Den Bosch een motie van de Gemeente Sluis ingediend. Wij hebben aan Harry van Hoorn van FNV gevraagd om de raadsleden toe te spreken. Onze wethouder Huib van Olden is ook voorzitter van de VNG-kamer Inclusief arbeid, die de cao onderhandelingen doet.

Onze motie werd door de raadsleden aangenomen. Er zit nog niet echt schot in de onderhandelingen daarom kwamen de medewerkers van Weener XL in actie.

Wij blijven ons inzetten...

Wij, Cecile, Ans en Natalie zijn koeken gaan uitdelen aan de actievoerders. Het was erg warm maar de koeken vonden gretig aftrek.

Wethouder Huib van Olden kwam ook zijn opwachting maken. Sjoerd van Erven(directeur Weener XL) heeft met de actievoerders gesproken. Wij zullen ons blijven inzetten voor de mensen in de sociale werkplaatsen en voor alle mensen die bedreigd worden in hun bestaan.

Speciale dank aan Natalie voor haar inzet want met een SP jas aan was het peentjes zweten. 

Cecile Visscher

Ans Lokhoff   

Reactie toevoegen

U bent hier