h

Oud-kamerlid Remi Poppe bij de openbare bijeenkomst Huur te Duur

28 april 2015

Oud-kamerlid Remi Poppe bij de openbare bijeenkomst Huur te Duur

Foto: Govert de Roos / SP

Op woensdag 29 april om 19.30uur organiseert de SP in het sociaal cultureel centrum “De Roos” aan de Zuiderparkweg 282 een openbare avond over de huurverhoging. Oud SP Kamerlid Remi Poppe zal als gastspreker praten over huurverhoging waarmee huurders vanaf 1juli 2015 mee geconfronteerd worden. Eva de Bakker, Tweede Kamer beleidsmedewerker op het gebied van wonen, zal op deze avond aanwezig zijn om alle vragen van de huurders te beantwoorden.

De SP wil de huurwoningen betaalbaar houden door de extra belasting voor verhuurders, de verhuurdersheffing, in drie jaar tijd af te schaffen. De SP zegt: “Dit is geld van de huurders en dit dient door de woningbouwcorporaties besteed te worden aan de verbetering van huurwoningen zoals het doorvoeren van isolatiemaatregelen en het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen”. In twee jaar tijd zijn de huurprijzen gemiddeld met bijna 10% gestegen. Ook in Den Bosch kunnen huurders geconfronteerd worden met een huurverhogingen van 1 tot en met 5%!

In de afgelopen weken heeft de SP bij ruim 10.000 huurders een uitnodigingsbrief in de bus gedaan. In de brief roept de SP alle huurders op om aanwezig te zijn op de openbare avond. Samen met de huurders willen we een einde maken aan de ongebreidelde verhogingen zodat we de huren betaalbaar houden.

Reactie toevoegen

U bent hier