h

Actie Samen voor de Voedselbank

16 december 2014

Actie Samen voor de Voedselbank

Ook SP Den Bosch doet mee met actie Samen voor de voedselbank!

De Voedselbank, Het zou niet nodig moeten zijn! In de tweede kamer en op lokaal niveau probeert de SP al jaren de omstandigheden voor de allerarmsten in Nederland zo te maken dat mensen niet afhankelijk hoeven te zijn van de giften van anderen. Helaas zijn we in ons beschaafd land nog niet zo ver.

Daarom roep ik jullie op mee te doen aan de inzamelingsactie van Omroep Brabant “Samen voor de voedselbank” http://www.omroepbrabant.nl/voedselbank Alle inwoners van Brabant is gevraagd om met name de volgende 10 producten te doneren.

1) Suiker in een pak (1kg). Geen klontjes, rietsuiker of iets anders
2) Thee, in alle soorten en maten. Liefst in doosjes vanwege het stapelen
3) Koffie voor filtermachines, geen Senseo pads of cups of iets dergelijks
4) Rijst, liefst in standaardpak. Mag wit of bruin
5) Pasta, liefst in pak vanwege stapelen
6) Pastasaus, in pak, niet in pot
7) Alle groenten mogen maar graag in blik. Dus niet in pot
8) Zoet beleg, hagelslag is fijn want dat zit in een pak maar jam of pindakaas of chocopasta mag ook
9) Koffiemelk ook graag in pak, geen kleine cupjes of iets dergelijks
10) Lang houdbare melk

Met een speciale tourbus staat Omroep Brabant donderdag middag van 14:00uur tot 18:00uur op de markt in Den Bosch. De inzamelingsactie is inmiddels overgewaaid naar heel Nederland en zal een enorme buffer aan houdbare levensmiddelen opleveren voor de voedselbanken. Francy van Iersel, SP Statenlid heeft bij de laatste vergadering de 12.000 medewerkers op het provinciehuis opgeroepen te doneren. Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, onderstreepte het feit dat de provincie deze sympathieke actie van Omroep Brabant van harte graag ondersteunt. https://noord-brabant.sp.nl/nieuws/2014/12/provincie-en-sp-voor-samen-voor-de-voedselbank

Natuurlijk is het goed dat er nu een buffer van deze levensmiddelen ontstaat maar er is behoefte aan meer. Verse producten komen regelmatig via supermarkten binnen maar dat kan altijd beter. Ook is er behoefte aan iets extra’s bijvoorbeeld rond de sinterklaas tijd of andere momenten dat cadeautjes of iets speciaals belangrijk zijn.

De afdeling Den Bosch zal in het komende jaar een speciale verwen/speel/sportdag organiseren voor de kinderen. Wanneer en wat precies zullen we in overleg met de vrijwilligers van de voedselbank bespreken. Het je zelf ook een ludiek idee of wil je iets betekenen voor deze mensen, dan heb je misschien wel kans op een rondleiding en een lunch door onze fractievoorzitter Emile Roemer.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/221645832/Emile+Roemer+geeft+Brabander+met+meest+bijzondere+Voedselbank-donatie+rondleiding+door+Tweede+Kamer.aspx

Laat zien waarom je hart links zit want er is genoeg voor iedereen!!

Kameraadschappelijke groet,

Bestuursvoorzitster SP Den Bosch

Reactie toevoegen

U bent hier