h

SP in debat 2

13 november 2014

SP in debat 2

OPA had Jeroen Weyers met in zijn kielzog Hugo ter Steege. WMO coördinator van de Gemeente ’s-Hertogenbosch weten te strikken voor het debat in de Roos op 12 november jl.

Verder waren er Jan Nagel 1e kamerlid voor 50+ en Wim van Overveld regiomanager van de voedselbank en voor 50+ zitting hebbend  in Provinciale Staten.

Beter Oss was ook van de partij, maar wat die op een dergelijke verkiezingsavond doen in Den Bosch ontging ons .

De PvdA werd fel aangevallen door de aanwezige bezoekers.

De SP werd door Dhr..Nagel genoemd als de partij die met de staten verkiezingen veel stemmen gaat winnen en dan gaat hij samen met de SP in de eerste kamer er  voor zorgen dat het huidige kabinet kan opstappen.

Beter Oss vond dat de Bossche coalitie en gemeentebestuur het zwartboek van de SP moesten lezen m.n. over keukentafelgesprekken.

Jeroen Weyers, k andidaat nummer 1 van de PvdA. gaf aan dat als men wel zelf huishoudelijke karweitjes kon doen, maar
niet de tuin kan bijhouden, dat er dan met een keukentafel gesprek gezorgd kan worden voor een tuinman in ruil voor huishoudelijke hulp. Waarop Ans Lokhoff kandidaat nummer 3 voor  de SP, opmerkte dat dat  dan
waarschijnlijk een vrijwilliger wordt of iemand die met behoud van bijstand die tuin mag gaan doen.

Wim van Overveld blijft volhouden dat  de keukentafelgesprekken gedaan worden door mensen met een maatschappelijk sociale opleiding, Wij weten dat dit niet waar is.

Hij kende ook wijkwerkplaats Oost(dagopvang voor mensen met een handicap) en ontkende dat daar vrijwilligers die er nu naar voldoening werken er per 1 januari niet meer naar toe mogen. Want deze mensen moeten in hun eigen stad een dagbesteding vinden.

Al met al een slap debat met weinig inhoud en kennis over feiten.

Reactie toevoegen

U bent hier