h

Een pittig onthaal voor Staatsecretaris van Rijn in Uden.

7 oktober 2014

Een pittig onthaal voor Staatsecretaris van Rijn in Uden.

Op 6 oktober was Staatssecretaris van Rijn in Uden om met de wethouders uit de regio over zijn zorgplannen te praten.

Veel zorgtaken worden namelijk de verantwoordelijkheid van de gemeentes. Tegelijk zal er enorm bezuinigd worden op deze zorgtaken,  zoals de WMO en Jeugdzorg. De SP heeft enorme bezwaren tegen deze plannen, te snel en met veel te weinig geld, om alle mensen de juiste zorg te kunnen garanderen. De Staatsecretaris probeert met thermen als “een zachte landing” iedereen te overtuigen dat het helemaal goed zal komen met die zorg. Veel mensen die afhankelijk zijn van deze zorg hebben slapeloze nachten,…niets is zeker.

Daarom werd de staatssecretaris vandaag opgewacht door vele SP’ers uit de regio, waaronder een aantal mensen van de afdeling Den Bosch. Samen met vertegenwoordigers van de jeugd-  en thuiszorg medewerkers vormden zij een pittig welkoms comité. Van Rijn had duidelijk haast en wist niet hoe snel hij naar binnen moest komen. Hoewel hij inmiddels bij ieder tourbezoek door Nederland door fanatieke SP’ers opgewacht wordt, had het hem gesierd even te spreken met de medewerkers die weten hoe het er écht aan toe gaat.

Na van Rijn kwamen een voor een alle wethouders binnenstromen, ook Jeroen Weijers van de PvdA uit Den Bosch was van de partij. Maar ook onze eigen wethouders zoals Miranda Verdouw van de gemeente Geldrop-Mierlo was aanwezig. Zij staat voor een goede jeugdzorg, ook na 1 januari. Helaas zal het moeilijker zijn om dat met de mensen te doen die daar nu al werken en de kennis in huis hebben. Zij maakt zich daar erge zorgen over.

Spencer Zeegers van de afdeling Uden gaf nog een interview aan de lokale omroep. Hij maakte nog een keer duidelijk dat dezelfde zorg voor minder geld niet mogelijk is en dat daardoor vele jongeren en ouderen in een enorm gat vallen. Nog afgezien van de vele ontslagen die gaan vallen.

Reactie toevoegen

U bent hier